• Eg får kjøpe meg en flaske vodka - det dreper vel bakterier? spøker Danmarks-reisende Åse Rathe. Men hun blir skremt av nyheten om dansk kugalskap.

BODIL GARVIK ØRJAN DEISZ (foto)HeLGESKODVIN (foto) bodil.garvik@bergens-tidende.noBergen/København Åse og Arvid Rathe er på vei til Jylland og Danmark med Fjordlines "Bergen", og har ikke fått med seg nyheten om kugalskapen hos danskene før hun får høre det fra BTs utsendte. — Oj, oj, oj! Kan vi ikke spise kjøttet om bord heller, da kanskje? utbryter Åse Rathe, som bestemmer seg raskt for å handle alt annet enn kjøtt under Danmarks-oppholdet. - Eg har pleid å kjøpe kyllinglår, men eg tror ikkje eg kjøper det heller nå. Og så hadde eg gledet meg til masse deilige oster…! forteller Åse. Heller ikke Inger Karin Hoff, Erika Eide eller Elly Gjessholm kommer til å handle storfekjøtt når de kommer til Danmark, tror de. - Jeg har ikke tenkt å kjøpe kjøtt, bare noe bacon kanskje. Og denne gangen blir det ikke ost, slår Inger Karin Hoff fast. To søstre som også er reiseklare for Danmark, innrømmer at de nok er litt i stuss om dette kjøttet nå: - Jeg pleier å kjøpe dansk kjøtt, helst biffer og sånt. De sa på radioen at det var ufarlig å kjøpe dansk kjøtt, men jeg vet ikke helt … Jeg har en hamburgerrygg i frysen, så påsken er i alle fall settlet! I Nyhavn i København treffer vi både nordmenn og dansker på handletur. Noen har bestemt seg for å velge lam heretter. Andre har et mer avslappet forhold til advarslene: Alt dette på grunn av en ku, spør Belinda Zardis., som vi treffer hos Jens Slagter Hun rister på hodet, betaler og tar biffen under armen. Ferdig med den.