— Du finner ingen i Marlborough som har et vondt ord å si om henne, sier en tidligere lærer.

Kate Middleton har vært i medienes søkelys siden hun ble kjæresten til prins William, som hun møtte ved St. Andrews universitetet i 2001.

Til forskjell for medievante William, har medienes oppmerksomhet vært en stor belastning for 28-åringen, som vokste opp i en vanlig middelklassefamilie i Berkshire. Foreldrene, som begge er forretningsfolk, har imidlertid tjent seg rike på sitt postordreselskap som selger festeeffekter for barneselskap.

Mediesirkus

Ryktene om forlovelse mellom de to har vært et tema pressen har fulgt tett. Hetest var ryktene i forbindelse med Kates 25-årsdag i januar 2007, og media barrikaderte nærmest huset hennes.

Som følge av mediesirkuset rundt henne, ba prins William og prins Charles pressen om å la henne være i fred, noe som førte til at mediene roet seg litt.

Eksperter tror imidlertid at fredningstiden nå er over. Som forlovet stiller hun i en annen nyhetsklasse.

— En ener

Men hun behøver trolig ikke å frykte at pressen skal grave opp negative ting. Ingen ting skal hefte ved hennes bakgrunn, og hun får bare strålende skussmål

— Kate er en fenomenal jente, virkelig populær, talentfull, kreativ og sporty, sier tidligere klassekamerat Charlie Leslie til BBC.

— Du finner ingen her som vil si noe negativt om henne, sier en tidligere lærer, som legger til at hun gjorde det strålende i alle fag, hun var rett og slett en ener, sier læreren som ikke står fram med navn.

Men noen onde tunger finnes jo. Kate er blitt døpt Waity-Katie, og noen kritikere mener hun har brukt tiden til å shoppe mens hun ventet på frieriet.

Kate Middleton har sansen for pene klær. Hun er gjentatte ganger figurert høyt oppe på listene over de best velkledde.

GIFTEKLAR: Kate Middleton er klar for å gifte seg med prins William etter å ha vært hans kjæreste i åtte år. Hun får strålende skussmål, og høster også mye ros for sin klesstil. Her fra et bryllup i 2006. FOTO: Reuters