Situasjonen i Japan er fortsatt svært alvorlig, ifølge IAEA, som er bekymret for mangelen på informasjon fra japanske myndigheter.

Byrået hadde tirsdag ikke oppdatert og bekreftet informasjon på den nåværende statusen ved atomkraftanlegget i Fukushima i Japan, ifølge IAEAs talsmann Graham Andrew.

Det kommer fortsatt radioaktiv stråling fra stedet der kraftverket ligger, men uten at IAEA vet nøyaktig hvor det kommer fra.

Matvarer

Verdens helseorganisasjon meldte tidligere denne uken at nivåene av radioaktivitet i japanske matvarer er mer alvorlig enn tidligere antatt.

Japanske myndigheter har allerede stanset salg av råmelk fra Fukushima-området og spinat fra et annet nærliggende område på grunn av for høy radioaktiv stråling. Tirsdag kom meldingen om at man hadde også hadde funnet for høye verdier i brokkoli.

Frankrike ønsker kontroll

Samtidig meldes det at Frankrike har bedt EU-kommisjonen om å innføre «systematisk kontroll» av alle ferskvarer som blir importert til EU fra Japan.

Forslaget skyldes frykt for at varene kan inneholde høye verdier av radioaktive stoffer.

– Vi håper at avgjørelsen kan bli tatt så fort som mulig, sier en talsmann for det franske landbruksdepartementet.

Positiv nyhet På den positive siden ble det meldt at arbeidere hadde klart å få tilbake strømmen til flere av reaktorene, og at trykket i reaktorene 5 og 6 er minsket.

Ifølge den japanske TV-kanalen NHK fungerer nå strømtilførselen til kontrollrommet til reaktor nummer 3 og 4.

Atomkraftverket har i alt seks reaktorer og flere av dem har vært rammet av eksplosjoner som følge av strømbrudd og manglende kjøling av reaktorene etter jordskjelvet og tsunamien for halvannen uke siden.