— Enkelte kunder mener USA vil bli trukket inn i en ny verdenskrig så snart vi finner ut hvem som står bak terrorangrepene, sier Peter Kalaydjian til nyhetsbyrået AFP. Kalaydjian eier en butikk som selger overlevelsesutstyr som gassmasker og skuddsikre vester.

Kniver og hjelmer

— Men de fleste kundene er mer reflekterte, legger han til.

Advokater, leger, sikkerhetsvakter og "vanlige folk" har siden tirsdag vært innom Kalaydjians butikk for å kjøpe kniver, hjelmer og andre ting som kan beskytte dem dersom terroristene slår til på nytt.

Kalaydjian opplyser at han har solgt mer enn 600 gassmasker siden tirsdag. Generelt har salget tidoblet seg i dagene etter terrorangrepene mot New York og Washington.

Skytevåpen

Salget av pistoler og andre håndvåpen har gått rett til værs etter terrorangrepene mot New York og Washington, opplyser våpenhandlere.

I delstatene Pennsylvania og New Jersey er omsetningen økt opp mot 50 prosent.

Hagler til 225 dollar (2000 kroner) og grovkalibrede revolvere til 400 dollar (3500 kroner) er de mest etterspurte våpnene, skriver NTB. Blant kundene er både politifolk, advokater og lokalpolitikere, forteller innehaveren av Bobýs Little Sport Shop i Glassboro i New Jersey.

Førstehjelpsutstyr

Førstehjelpsett går også som varmt hvetebrød for tiden.

— Like etter en katastrofe har inntruffet vil alle sykehus og ambulanser være fulle av skadde. Folk vil derfor ha utstyr for å kunne behandle seg selv og sine nærmeste, sier Kalaydjian.

Lommelykter

— Jeg er utsolgt for gassmasker og amerikanske flagg, sier Ned Escaip til AFT. Han har en liten butikk som selger militært utstyr.

Escaip har også solgt mengder med lommelykter og batterier.

Han har også fått en del spesielle forespørsler.

— En middelaldrende kvinne som kjøpte gassmaske lurte på om jeg også hadde gassmaske til hunden hennes, sier Escaip til AFT.