Bosson som mangler en fot et viklet seg inn i et nett med løgner etter at tsunamien rammet Sørøst-Asia.

Like etter at nyheten nådde Storbritannia, meldte han sin datter «Kayleigh» savnet. Den handikappede 39-åringen ble fløyet til Sri Lanka, hvor han senere forklarte engelsk politi at han hadde identifisert datteren i et likhus på stranden.

Interpol forsøkte forgjeves å identifisere Bossons datter ved å sammenligne farens DNA med tusenvis av ofre for katastrofen.

Bosson vendte etter en stund tilbake til England, og her fremsto han så nedbrutt at politiet måtte gi opp forsøkene på å avhøre ham. I stedet ble den sørgende faren sendt hjem i ambulanse.

Marrilion-hit

Da Bosson senere nektet å assistere i etterforskningen og plutselig stavet sin datters navn på en annen måte, fikk politiet mistanke om at det var ugler i mosen.

Nærmere undersøkelser viste raskt at Philip Bosson aldri har hatt noen datter. Navnet Kayleigh hadde han hentet fra en hit med bandet Marrilion.

— Dine handlinger har ført til at etterlatte som hadde bruk for hjelp ikke fikk den. Du har misbrukt andre menneskers tillit og sjenerøsitet, sa dommer Paul Farmer i retten onsdag.

Ifølge Bossons forsvarer fant 39-åringen på historien for å få oppmerksonhet.