Den amerikanske avisen Washington Post krever at Perry forklarer hvorfor det fortsatt sto skrevet «Niggerhead» på en stor stein ved inngangen til jakthytten etter at familien tok over leieavtalen.

Men Perry insisterer på at det verken er ham eller noen i familien som står bak navnet.

— Ufølsomt

Den populære politikeren sier til avisen at faren hans malte over steinen ved første anledning etter at han begynte å leie stedet i 1983, men ifølge artikkelen sier flere vitner at bokstavene var tydelige flere år senere. Washington Post skriver at ordet fortsatt så vidt var synlig under et strøk hvit maling så sent som i sommer.

Perrys motstander, Herman Cain, som slo favoritten i et republikansk prøvevalg i Florida forrige helg, fordømmer navnevalget.

— Det finnes ikke et mer negativt ladet ord enn «N-ordet», og at han tillot at det sto skrevet der såpass lenge, er direkte ufølsomt overfor mange fargede i dette landet, sier afroamerikaneren Cain til Fox News.

Segregert

— Familien Perry verken eide, døpte eller styrte eiendommen. De leide jaktrettigheter til 4.000 mål, sier Perrys talsmann Ray Sullivan i en uttalelse.

— Navnet er fra en annen tid og en periode da støtende språk dessverre ble brukt for å navngi landskap rundt om i landet, legger Sullivan til.

Perry har vokst opp i det avisen kaller «det segregerte sør» i Texas, hvor han nå er guvernør.