Kåre Willoch

— Da dette skjedde, var jeg på vei fra Oslo til Valdres i bil, og hørte hendelsene på radio. Min umiddelbare reaksjon var at «dette har vi da hørt før?»

Kanskje tenkte jeg det på grunn av alle disse science-fiction-filmene, eller kanskje jeg forventet det etter arbeidet vi gjorde i «Sårbarhetsutvalget». Hele verden ble i grunnen vekket 11. september til noe fryktelig som svært mange forventet ville inntreffe før eller siden.

Kristian Helland, ordfører

— Dette var sanne dag som mediene oppdaget at jeg kom til å bli ordfører i Bergen. Jeg var på vei til intervju med TV-Hordaland da hendelsene ble kjent. På grunn av terrorangrepene ble vi sittende i tv-studio i en halvtime, nærmest lamslått. Det var rystende, nesten apokalyptisk. Først opplevde jeg det som nær uvirkelig. Senere forsto jeg hvilket grusomt angrep på vært åpne samfunn og hele vår sivilisasjon det var.

Gunnar Stålsett, biskop

— Jeg var tilfeldigvis hjemme. Jeg slo på CNN og fikk akkurat sett det andre tårnet i World Trade Center bli truffet av flyet. Jeg opplevde det der og da som aldeles forskrekkelig. Det var slik at jeg ikke egentlig klarte å fatte hva som skjedde. Jeg var i sjokk. Det hele var nærmest uvirkelig, tankene mine gikk til slike Hollywood-filmer. Helt forferdelig.