Over 35,5 millioner amerikanere, 12,1 prosent av befolkningen, slet i 2006 med å få endene til å møtes og hadde i perioder ikke råd til å kjøpe nok mat, viser en ny rapport fra landbruksdepartementet i Washington.

Dette var en svak økning fra året før, da 35,1 millioner fortalte at de ikke hadde nok mat å sette på bordet.

12,6 millioner av dem som sultet var barn, viser rapporten. 11,1 millioner amerikanere oppgir at de hadde store problemer med å skaffe nok mat i fjor, og dette resulterte i at det til tider gikk dager mellom hver gang voksne familiemedlemmer kunne spise.

Statistikken inkluderer ikke USAs drøyt tre millioner hjemløse, men tar kun for seg dem som har permanent tak over hodet.

Drøyt hver tiende familie i USA, 10,9 prosent, forteller at de i 2006 gikk sultne i perioder.

Nesten hver tredje enslige mor, 30,4 prosent, oppgir det samme, mens andelen blant svarte husholdninger var 21,8 prosent og i spansktalende husholdninger var 19,5 prosent.

Jim Weill, som leder Food Research and Action Center, frykter at situasjonen i år kan være enda mer dramatisk, og viser til økt pris på matvarer og økte skiller mellom fattig og rik i USA.

– Vi må gjøre mer for å sikre at husholdningene får tilgang til sunn mat ved å bedre og utvide hjelpeprogrammene, sier Weill.