Siden 24. august i fjor har Cheikhi grublet på hvem som fyrte av skuddet mot kiosken hans. Like lenge har han engstet seg for å gå på jobb.

— Jeg liker ikke å jobbe alene om kvelden lenger. Jeg ser meg alltid over skulderen, og kikker på folk ute på gaten. Selvsagt er jeg redd, sier han.

Han var også alene på jobb august-kvelden i fjor, da han plutselig så laserlyset på ruten over disken.

— Jeg tenkte at det bare var noen som lekte seg med en lykt. Selv da smellet kom skjønte jeg ikke at noen skjøt på meg. Jeg trodde kjøleskapet hadde falt ned, eller at noen kastet stein på ruten. Da jeg forstod at det var et skudd, var det som å bli truffet av en tsunami. Det var en katastrofe, sier han.

Cheikhi er opprinnelig fra Syria, og har bodd i Sverige i seks år. For to år siden etablerte han «Jonas super gatukök». Men etter skyteepisoden har forretningen gått dårlig.

— Mange av kundene har forsvunnet. De er redde. De tør ikke stå ved disken når de vet at nøyaktig samme sted har blitt truffet av skudd. Det er mange gatekjøkken rundt her. Kundene går heller andre steder, sier han.

For å lokke dem tilbake, har han dumpet prisene. En falafel med salat og brød koster 15 kroner. Cheikhi vet ikke om han klarer å drive stedet videre, og forbrytelsen er fremdeles uoppklart.

— Det var grusomt å høre om de andre skyteepisodene. Hvorfor vil noen gå rundt og skyte uskyldige mennesker? Det må være en galning som står bak.