Onsdag kveld ble seks fanger som Israel har krevd utlevert, overført til et palestinsk fengsel i Jeriko, ifølge øyenvitner.

De seks ble eskortert av palestinsk sikkerhetspersonell, samt utenlandske tjenestemenn, melder Reuters. De ble kjørt i separate kjøretøy.

Gjennombrudd

Et gjennombrudd kom etter at Arafat tidligere onsdag i samtaler med amerikanske og britiske forhandlere gikk med på å overføre de seks palestinerne til et fengsel der de skal bevoktes av briter eller amerikanere, bekreftet Arafats medarbeider Mohammed Rashid.

Ved 19-tiden onsdag kveld rullet 12 skuddsikre diplomatkjøretøyer opp foran Arafats hovedkvarter for å hente mennene, som er dømt av en palestinsk militærdomstol og fengslet i Arafats hovedkvarter.

Trekker seg ut

Israel har gått med på å la Arafat slippe ut av husarresten når fangene er overført, og å trekke tilbake styrkene.

— Den israelske hæren vil trekke seg fullstendig ut av Ramallah dersom de seks ettersøkte palestinerne blir overført til Jeriko, bekreftet en israelsk talsmann.

Ariel Sharon har tidligere satt som betingelse for å heve beleiringen av Arafat at de seks blir utlevert til Israel. Fire av de arresterte skal ha deltatt i drapet på den israelske turistministeren Rehavam Zeevi i oktober i fjor.

(NTB)