Det er en kraftig økning i tallet på omkomne siden fredag, da Guatemalas president Oscar Berger sa at 176 mennesker var bekreftet døde.

Til sammen er det nå meldt om 610 omkomne etter at orkanen Stan brakte store nedbørsmengder til Mellom-Amerika og Mexico. I El Salvador er 67 mennesker bekreftet omkommet, i Nicaragua er det 11 og i Mexico 24 omkomne.

Titusener av mennesker over hele regionen har mistet hjemmene sine.

— Vi kommer til å få mange ubehagelige overraskelser. Det er mange savnede, og mange jordskred. Mange landsbyer er blitt isolert, sa den guatemalanske presidenten lørdag kveld.

Mange av de omkomne er indianere som bodde langs innsjøen Atitlan, vest i landet. Det vulkanske området ble begravd i massive leirskred, da tonnevis av leire rant nedover fjellsidene som ligger rundt innsjøen.

Leting pågår

Redningsmannskaper leter fortsatt etter flere hundre savnede personer i Sentral-Amerika etter jordrasene som ble forårsaket av orkanen Stan.

Det voldsomme regnfallet i forbindelse med orkanen har ført til store oversvømmelser og en rekke jordras. Hele landsbyer er blitt fullstendig utslettet.

I en landsby i Guatemala har redningsmannskapene hentet ut 71 omkomne fra et jordras. Ordføreren i landsbyen Panabaj sier han frykter at opp til 1.000 kan ligge begravet under et 12 meter tykt lag med leire.

Presidenten i Guatemala har bedt nasjonalforsamlingen om å erklære unntakstilstand i landet.

Vekket minner

Uværet fikk mange til å minnes de voldsomme ødeleggelsene etter orkanen Mitch som kostet rundt 10.000 mennesker livet i Mellom-Amerika i 1998, hovedsakelig i Honduras og Nicaragua. Mange døde som følge av jordskred som ble utløst av voldsomt regnvær.

Til sammenligning omkom over 1.200 i orkanen Katrina tidligere i år i den sørlige delen av USA. Kun få mennesker mistet livet da orkanen Rita rammet det samme området i forrige måned.