— Siden torsdag kveld har flere hundre albanere flyktet, sier Astrid Van Gendersen i FNs Høykommissær for flyktninger i Pristina.

Ved grensestasjonen Blace på grensa mellom Makedonia og Kosovo er flyktningstrømmen dermed snudd i forhold til under Kosovokrigen. Da var det også albanerne som flyktet, men den gang fra Kosovo inn i Makedonia. Nå tvinger den makedonske hærens angrep mot albanske landsbyer dem den andre veien - inn i Kosovo.

— De fleste er fra landsbyer i området rundt Kumanovo, sier Gendersen.

Den makedonske hæren skjøt fredag med granater i et fjellområde der de tror den albanske geriljaen søker dekning. Det meldte øyenvitner i nærheten av Vakcince.

Bombingen startet klokken 16.45 fredag. Tidligere på dagen ga myndighetene innbyggerne i området frist til klokken 16.15 med å evakuere området.

Hovedmålet for hærens granater var landsbyen Vakcince. Journalister i nærheten meldte om at bombene ble rettet mot en ås rett bak landsbyen.

De rundt 8000 albanerne som flyktet til Kosovo da det brøt ut kamper i mars, bor fortsatt hos slektninger og venner i der.

NTB-REUTERS