Massemønstringen mot kong Gyanendra ble effektivt hindret av de mange politifolkene som var utplassert i sentrum av byen. I stedet brøt det ut kamper mellom sikkerhetsstyrkene og folk som forsøkte å ta seg til plassen hvor demonstrasjonen var varslet.

Mens politiet avfyrte tåregass, kastet demonstrantene stein for så å løpe inn i de trange smugene med politiet etter seg. Der lekte de katt og mus med lovens lange arm, tente på bildekk og ropte slagord.

Vanligvis er politiet i Nepal utstyrt med bambusstenger, men denne gangen bar flere av dem våpen

Journalister og andre øyenvitner sier at om lag 300 demonstranter ble stuet inn i politibiler, mens en politioffiser sier at 236 personer ble pågrepet. Aktivistene ropte slagord for demokrati da de ble kjørt av gårde.

Tidligere i uken er over 100 politikere og menneskerettsaktivister pågrepet og satt i husarrest. Både FN, USA, India, Europa og Japan har fordømt arrestasjonene.

Myndighetene har også innført portforbud og skylder på at maoistgeriljaen ville iverksette voldelige aksjoner i forbindelse med demonstrasjonen.

Sju opposisjonspartier sto bak aksjonen som er en protest mot kommunevalget 8. februar. Kongen, som for ett år siden sparket regjeringen og selv overtok all makt i fjellandet, sier at valget skal gjenetablere demokratiet, men opposisjonen tror ikke noe på løftene. Torsdag neste uke er det ventet generalstreik over hele landet.