Hundeeiere bør ikke forvente at deres firbeinte venner uten videre skal gjøre det samme. Beaglen Belle var opplært til å bistå sin eier, som lider av diabetes.

Hundeeieren Kevin Weaver, som bor i byen Ocoee i Florida, skaffet seg beaglen for å ha selskap. Men da han hørte om en organisasjon som dresserte hunder til å alarmere eiere om et kommende insulinsjokk, bestemte han seg for å trene opp hunden som servicehund.

Ved å sleike og lukte på eierens nese, kan Belle merke om eierens blodsukkernivå er faretruende lavt, og gi beskjed om det. Det var det som skjedde i februar i år. Men Weaver trodde bare at Belle trengte å luftes, og reagerte ikke. Noen minutter etter fikk han insulinsjokk.

Belle fikk tak i sin eiers mobiltelefon og trykte med tennene på tallet ni, som var programmert til å varsle det amerikanske nødnummeret 911.

Da alarmsentralen hørte Belle bjeffe i telefonen, kom de til stedet bare få minutter etter.

— Jeg er sikker på at dersom Belle ikke hadde vært der den morgenen, hadde jeg ikke vært i live i dag, sier Weaver.

Beaglen Belle er den første hunden som mottar den såkalte VITA-prisen, som går til mennesker - og nå også dyr - som bruker mobiltelefonen til å redde liv, hindre kriminelle handlinger eller bistå i andre nødssituasjoner.