Hunden hadde stått og ult i flere timer, og flere turgåere slo alarm.

— Vi fryktet at noe kunne ha skjedd med hundens eier. Siden det ikke var mulig å komme frem med snøscooter, ble det brukt luftambulanse, sier operasjonsleder ved Hordaland politidistrikt, Sven Johannessen.

Da hunden var berget ned fra fjellet, viste det seg at eieren hadde meldt den savnet fra Ulriken dagen før.

— De ble gjenforent i 11.30-tiden, sier Sven Johannessen.

- Pleier ikke rykke ut til firbeinte

— Meldingen til oss gikk ut på at en person kunne være savnet. Selv om det er kjekt å redde dyr, er ikke dette oppdrag vi pleier ta, sier Luftambulansens lege Leonie Schwartz.

— Vi hadde nok ikke rykket ut dersom vi visste at det ikke var tobeinte involvert. Vi er først og fremst en ressurs for mennesker, sier Schwartz.

Meldingen fra politiet gikk ut på at man trodde en person var savnet. Flere turgåere hadde sett hunden stå og gjø, og trodde den varslet at eieren hadde kjørt på ski utfor skrenten. Via Hovedredningssentralen på Sola ble Luftambulansen rekvirert.

— Da vi fløy over området så vi bare dyrespor. Da vi kom nærmere så vi at hunden sto fast, og vi fikk den løs og tok den med oss, sier Schwartz.

— Hvor mye koster et slikt redningsoppdrag?

— Det er vanskelig å si eksakt hvor mye et oppdrag koster. Det som koster, er å ha oss i beredskap. Oppdragene vi blir sendt ut på utgjør ikke noen stor forskjell i kostnader, forteller hun.

— Eieren må ikke betale noe for redningen, vi var jo i området likevel. Og det er alltid kjekt å hjelpe til, smiler Leonie Schwartz..