Anne Cathrine Kvamme (26) og samboeren Johnny Bjerkås (28) satt inne i sin egen leilighet i Rogagaten sammen med den lille hunden Nova (2).

Ved 12-tiden bykset det inn en sort hund i leiligheten.

— Man forventer ikke at noe sånt skal skje. Ingen normale hunder oppfører seg sånn. Det eneste jeg så av den hunden var tennene. Det var utrolig skummelt, forteller Anne Cathrine til bt.no.

Den fremmede hunden gikk umiddelbart til angrep på lille Nova og samboerparet.

Paret prøvde å løfte Nova opp og i sikkerhet, men den store hunden bet seg fast i beinet på den. De prøvde å få den illsinte svarte hunden til å slippe.

— Til slutt måtte de bryte opp bittet og fikk sparket den fremmede hunden ut av huset, sier politibetjent Henrik Meyer til bt.no.

Der ble hunden ble stående utenfor huset å bjeffe i rundt 45 minutter.

— Vi hadde bestemt oss for å avlive den på stedet. Men i mellomtiden kom en som sier han er en venn av eieren. Hunden blir nå tatt i forvaring av politiet som kommer til å ta stilling til hva som skjer med den videre, sier Meyer.

Nova ble sendt til veterinær i ettermiddag, mens samboerparet måtte til legevakten for kontroll. Ingen av dem hadde alvorlige skader, men var oppskaket etter hendelsen.

— Den bet oss i hendene, sier Anne Cathrine.

ANE BØRHAUG
ANE BØRHAUG
ANE BØRHAUG
TATT: Her blir hunden tatt hånd om av politiet.
ANE BØRHAUG