— Vi er i den mest kritiske situasjonen på over ti år. Blodbadet er forferdelig, sa Rød-Larsen på en pressekonferanse i Jerusalem onsdag.

— Vi er inne i avgrunnen, tilføyde han.

Rød-Larsen rettet sterk kritikk mot Israel for bruk av stridsvogner, helikoptre og F-16 jagerfly mot de palestinske områdene og for å forårsake tap av menneskeliv. Han kritiserte også de israelske styrkenes aggressive framferd.

— IDFs aggressive tilsidesettelse av medisinsk personells og ambulansers sikkerhet når de prøver å behandle eller evakuere ofre er ytterst uakseptabel, sa han.

FN-symboler og FNs eiendom blir også fullstendig ignorert, framholdt Rød-Larsen, og viste til at Israel bruker skoler med FN-symboler på til å holde palestinske fanger.

Den norske FN-utsendingen fordømte palestinske selvmordsangrep, men understreket at de israelske angrepene på palestinske flyktningleirer bare forsterket støtten til vold og terror.

Økonomisk har palestinerne hatt tap anslått til mellom 25 og 40 milliarder kroner siden opprøret begynte i september 2000. Over 50 prosent av palestinerne lever på under fattigdomsgrensen.

(NTB)