I motsetning til den opphetede debatten som preget oppkjøringen til det franske presidentvalget i april og mai, har valgkampen foran søndagens valg vakt liten interesse – både blant allmennheten, mediene og politikerne selv.

Meningsmålingene gir grunn til å tro på storseier for UMP. Sosialistpartiet har hatt en svak fremgang på de siste målingene, men fremgangen vil kun føre til at venstresiden går fra «en varslet valgkatastrofe til et respektabelt nederlag», skriver avisen Le Figaro.

Konservative Nicolas Sarkozy, som vant presidentvalget med god margin, nyter i tillegg stor populariteten etter valget. Gjennom å åpne regjeringen sin for personligheter både fra sentrum og venstresiden har Sarkozy dessuten lykkes i å svekke venstresiden før søndagens valg.

UMP satser på å få kontroll over minst 400 av de 577 plassene i nasjonalforsamlingen etter valget. Sosialistenes presidentkandidat Ségolène Royal har advart mot en mørkeblå nasjonalforsamling, mens andre på venstresiden ser for seg at Frankrike skal rammes av en «blå tsunami» søndag.

Oppslutningen til det franske kommunistpartiet ventes å rase søndag, og det samme gjelder oppslutningen til høyreradikale Nasjonal front.

En annen som ser ut til å bli en av de store taperne i valget, er François Bayrou, som ble nummer tre i presidentvalget. Han har omskapt sitt høyreparti UDF til sentrumspartiet Demokratibevegelsen, men flertallet av de erfarne parlamentarikerne hans har ikke fulgt etter.