Skilling og medtiltalte Ken Lay, Enrons toppsjef gjennom 15 år, er tiltalt for å ha løyet til investorer og analytikere for å skjule de enorme økonomiske problemene selskapet etter hvert hadde. Etter en eventyrlig vekst på slutten av 1990-tallet mistet titusener av mennesker jobben da Enron gikk konkurs i desember 2001.

– Det er ikke i min natur ikke å kjempe denne kampen. Anklagene mot meg er falske, og jeg kommer til å motarbeide dem til min dødsdag, sa en tydelig nervøs Skilling.

Vitneutsagnet er viktig for å avgjøre de 28 tiltalepunktene om sammensvergelse, svindel og innsidehandel mot ham, og den tidligere toppsjefen prøvde å overbevise juryen om hvor mye selskapet betydde for ham.

Jeffrey Skilling måtte også svare på hvorfor han valgte å gå av bare seks måneder etter han begynte som sjef.

– Jeg var utslitt, hodet mitt var bare ikke med lenger, sa han.

52 år gamle Skilling var en av drivkreftene bak Enrons spektakulære vekst fra å være et obskurt selskap som drev med rørledninger, til å bli en global gigant innen handel med energi. Men avsløringene om bestikkelser, skjult gjeld og oppblåste inntektstall, gjorde selskapet, som hadde sitt hovedkvarter i Houston i Texas, til et symbol på pengegriskhet i USAs forretningsverden.