Jenten, som på mirakuløst vis overlevde flystyrten tirsdag, har ringt hjem til sin far i Paris. I et intervju med den franske nyhetskanalen France 24 sier faren, Bakari Kassim, at datteren hørte stemmer da hun lå i vannet etter styrten.

– Jeg hørte stemmer i mørket, men de forsvant etter hvert, skal jenten ha fortalt faren sin.

Hun fortalte også at lyset i flykabinen forsvant før styrten.

– Alt ble svart. Så styrtet vi.

Brannskader

14 år gamle Bakari Bahyia reiste til Komorene sammen med sin mor, som fortsatt er savnet. Jenten er den eneste som er blitt funnet i live, etter at Airbus-flyet styrtet rett før landing i Komorenes hovedstad Moroni. Hun ligger fremdeles på sykehus i Moroni og får behandling for lette brannskader, men skal fraktes hjem til Frankrike når hun er i stand til det.

– Hun er en veldig skjør jente som knapt kan svømme. Jeg hadde aldri trodd at hun kunne overleve noe slikt, sier faren Bakari Kassim.

Da hun ble plukket opp fra vannet av lokale fiskere og redningsmannskaper, klarte hun ikke gripe livbøyen som ble kastet til henne. Frankrikes samarbeidsminister Alain Joyandet, som er på øygruppen, opplyser at hun lå i vannet og holdt seg fast i en vrakdel i nesten 13 timer.

En av boksene funnet

Samtidig fortsetter granskningen av hva som forårsaket flyhavariet. En av de såkalte svarte boksene skal være lokalisert cirka 40 kilometer fra kysten av Komorene, men det er uklart om dette er ferdskriveren eller taleregistratoren. Boksen kan gi svar på hvorfor flyet styrtet.

Både Frankrike og USA tilbyr hjelp og sender båter, fly og helikopter til området, men for hvert minutt som går, svinner håpet om å finne flere overlevende. Ubekreftede meldinger om at flere overlevende er funnet, ble avvist onsdag ettermiddag.

Demonstranter forsinket fly

Sinte og fortvilte demonstranter blokkerte onsdag avgangen til et Yemenia-fly fra flyplassen Charles de Gaulle utenfor Paris. Demonstrantene anklaget flyselskapet for å bruke utrygge fly på ruten fra Paris via Jemens hovedstad Sana til Komorene.

Ulykkesflyet, et Airbus A310-fly, hadde i 2007 blitt nektet landing på fransk jord av franske luftfartsmyndigheter, etter at de hadde oppdaget flere feil og mangler.

Regjeringen på Komorene anklager nå Frankrike for å ha holdt tilbake informasjonen om at de anså flyet som utrygt.

– Frankrike skulle informert oss om alle problemene dette flyet har hatt. Det ville vært mye enklere om Frankrike hadde gitt oss en liste med de Airbus-flyene som ikke burde vært i luften, sier visepresident på Komorene Idi Nadhoim.

GONZALO FUENTES
Khaled Abdullah