Andre av leieboerne merket at matvarer forsvant, og alle fikk streng beskjed om at de ikke hadde noe i kjelleren å gjøre, og at de ville bli oppsagt på flekken hvis de gikk ned i kjelleren, skriver Aftenposten .

Tidligere denne uken viste DNA-resultatene at Fritzl er far til datterens seks barn. Han har innrømmet incest, men benekter voldtekt.

Stor strømregning Flere la også merke til at Fritzl snakket om stor strømregning. Først nå skjønner de tidligere leieboerne hva lydene og de andre observasjonene betydde.

Dette kommer frem etter at politiet nå er i ferd med å avhøre de mange leieboerne som bodde i huset i løpet av de 24 år Elisabeth Fritzl og de etter hvert seks barna ble holdt innesperret i kjelleren av sin far.

En annen leieboer sier til avisen Kronen Zeitung at hunden hans stadig vekk reagerte så rart på lyder fra kjelleren.

Det er i dag bare én leieboer som bor i huset.

– Det er skummelt å bo her alene, sier leieboeren, som i de siste fire årene stadig har hørt merkelige lyder fra kjelleren. Han vil flytte ut så fort som mulig.

En leieboer spurte Josef Fritzl om de rare lydene kunne komme fra gassfyren i kjelleren.

– Ja, svarte Fritzl da kort.

Les også: Prøvde å rømme | 300 kilo tung ståldør | Målløse fagfolk

Hadde byggskum rundt døren På ulike måter hadde Josef Fritzl forsøkt å gjøre kjelleren så lydtett som mulig, blant annet ved å bruke byggskum rundt den 300 kilo tunge ståldøren som førte inn til fangehullet.

– Noen av politifolkene sto på innsiden og ropte, mens andre sto på utsiden. Det var ikke mulig å høre en lyd, sier etterforskningslederen Franz Polzer i kriminalpolitiet.

De siste dagene har spesialister fra Kriminalpolitisentralen i Wien arbeidet med å undersøke den tunge ståldøren og de elektriske låsesystemene. Blant annet for å finne ut om det er sant at låsene etter en tid ville gå opp, slik Fritzl har forklart at de ville hvis det skulle skje ham noe. Ekspertene vil også finne ut om Fritzl virkelig kunne montere døren alene eller om han hadde medhjelpere.

Granskingen av «skrekkens hus» fortsetter for fullt, nå også på utsiden av huset. Sent i går kveld satte politiet opp lyskastere i hagen, noe som tyder på at plenene og eiendommen over og rundt kjelleren skal undersøkes nærmere. Kjelleren ligger under en stor del av hagen, tre meter under overflaten.

FANGET: Her holdt Josef Fritzl datteren og deres felles barn fanget i årevis. FOTO: ØSTERRIKSK POLITI
REUTERS
REUTERS