Regjeringen er blitt kraftig kritisert for at de offentlig navnga Kelly som den personen de mistenkte var BBCs kilde til påstanden om at Irak-rapportene ble "spritet opp".

Hoons direkte innblanding i hva slags strategi som ble valgt overfor Kelly kan føre til at forsvarsministeren kan bli tvunget til å gå av dersom han blir kritisert av granskningskommisjonen som regjeringen har nedsatt, skriver FT.

Blair-regjeringen innrømmet også mandag at forsvarsdepartementet flere ganger ba dem om råd om hvordan Kelly skulle behandles.

Lederen for granskingskommisjonen, lord Hutton, sa at han selv vil avgjøre omfanget av granskingen. Det meste av granskingen vil bli offentlig.

Både statsminister Tony Blair og forsvarsminister Hoon forbereder seg derfor nå på offentlige høringer om deres rolle i Kelly-saken.

Kelly ble funnet død i nærheten av sitt hjem før helgen, og BBC har senere innrømmet at det var Kelly som var hovedkilden for BBCs opplysninger om at statsminister Tony Blairs regjering "spritet opp" begrunnelsene for å gå til krig mot Irak.

(NTB)