Den 52 år gamle sosialistiske borgermesteren ble behandlet på stedet av ambulansepersonell før han ble kjørt til sykehus. Den 39 år gamle mannen som angrep ham, ble raskt overmannet og arrestert. Til politiet har gjerningsmannen forklart at han misliker politikere og homofile.

Mannen beskrives som meget tilbaketrukken. Han bor sammen med sine foreldre i en fattig forstad til Paris, og er tidligere dømt for tyveri og vold.

Angrepet fant sted rundt klokka 02.30. Delanoe hadde deltatt på et kunst— og kulturarrangement som trakk tusenvis av innbyggere ut i gatene. Både Louvre-museet og Eiffeltårnet var åpent hele natten, og med gratis inngang.

Rett etter at han ble stukket ned skal Delanoe ha gitt beskjed om at festen utenfor skulle fortsette som om ingenting var hendt. Borgermesterens kontor opplyste senere at skadene ikke var livstruende og at det kun dreide seg om et lite sår som trengte noen få sting.

Frankrike har det siste året opplevd flere angrep mot politikere. Det blodigste var da åtte lokalpolitikere ble drept under et møte i rådhuset i Nanterre utenfor Paris i våres.

Under en parade 14. juli skjøt en nynazist mot president Jacques Chirac, uten at han ble truffet.

(NTB)