President Francois Hollande sa på en pressekonferanse fredag formiddag at Frankrike har avverget flere planlagte terrorangrep den siste tiden. Situasjonen setter Frankrike på en hard prøve, sa presidenten.

— Det er en test når politimenn blir drept fordi de er politi, og fordi de representerer republikken, sa Hollande.

Hollande sa også at etteretning og terrorberedskap i Frankrike må skjerpes.

Tillit til politiet

Presidenten understreket at han har full tillit til alle offentlige tjenestemenn og -kvinner, og berømmet deres innsats.

Han sa også at han hadde tillit til politiet og militæret når det gjelder den pågående situasjonen i Dammartin-en-Goële, der politiet har omringet en bygning der de tror de terrormistenkte brødrene holder et gissel. Presidenten blir løpende oppdatert på situasjonen og er aktivt engasjert, melder franske medier. Ifølge France24 er det presidenten selv som vil ta den endelige avgjørelsen om å storme bygningen.

— Vi vil stå imot alle utfordringer. Jeg har tillit til dere og jeg har tillit til landet vårt, sa Hollande.

— Våre evne til å møte utfordringer er større når vi står sammen. Franskmenn skal leve sammen, i trygghet, sa presidenten.

Vil beskytte demonstranter

Hollande sa også at alle var invitert til å delta i de store protestmarsjene som er planlagt denne helgen. Presidenten sa at de som ønsker å delta vil være beskyttet. Det har vært endel diskusjon om hvorvidt høyepartiet Front National og partiets leder Marine Le Pen skulle delta i demonstrasjonen. Le Pen har møtt med Hollande i dag.

Det vil være demonstrasjoner i alle Frankrikes store byer men også på mindre steder og i landsbyer, sa presidenten.

Hollande møtte med Parisrådet, som består av 150 rådmenn fra hovedstadens distrikter, da han talte i formiddag.