Det står en gammel dame i grå tweeddrakt på Place Sartre-Beauvoir og viser fingeren til politiet. De kjører forbi for fulle sirener i de blå bussene sine, med hjelmene på og skjoldene på fanget.

-— Hunder! Dere slikker skoene til regjeringen! roper hun etter dem. Monique Chevallier har ikke vært med på den eneste demonstrasjonen myndighetene har tillatt denne lørdagskvelden, men hun er er likevel sint.

-- For en ussel liten lønn gjør de skittjobben for regjeringen. Ingen har brydd seg om de fattige ute i forstedene, sier fru Chevallier.

«Sarkozy er en rasist!» Over to tusen politifolk var kalt ut for å sikre ro og orden i Paris i går, etter at det hadde sirkulert eposter, tekstmeldinger og meldinger på ulike nettsteder med oppfordring om å samles i Paris sentrum for å lage bråk i helgen.

Politiet innførte derfor forbud mot folkeansamlinger fra i går kl. 10 til i dag kl. 8. De tillot likevel en liten demonstrasjon fra venstresiden ved fontenen på Place St. Michel, ikke langt fra Notre Dame. Noen hundre demonstranter samlet seg og ropte slagord som «Sarkozy må gå!» og «Sarkozy er en rasist!» om innenriksministeren som har frontet kampen mot opprøret.

Opprørspolitiet holdt seg på god avstand, og godtok også at noen hundre demonstrantene gjorde en runde i sentrum med flagg og plakater etterpå.

Slagsmål i Lyon -- Det siste utspillet til Sarkozy, om å utvise alle utlendinger som er tatt for opptøyer, viser at regjeringen vår er totalt rasistisk. De tenker bare på sikkerhet, ikke på de fattige, sier Rachel Basterman der hun står med en plakat som viser tre bilder av arrestasjoner, merket «1941», «1961» og «2005», en sammenligning overgrep fra politiet under andre verdenskrig og under oppstanden i Algerie.

På paradegaten Champs Elysees var alt som normalt i 21-tiden i går kveld. Heller ikke de tidligere 16 kveldene opprøret har vart har de sentrale delene av Paris vært rammet, bortsett fra noen få bilbranner.

Fra Lyon ble det meldt om sammenstøt mellom politi og steinkastende ungdom inne i sentrum i går kveld. Fra Toulouse ble det igjen meldt om brennende biler, ifølge nyhetsbyrået AFP.

Natten til i går var en av de roligste siden bråket begynte, etter at to ungdommer døde i en tranformatorstasjon der de gjemte seg for politiet.

Rundt Paris brant 86 biler, og det «er dessverre ikke mer enn vi ville vente oss en vanlig helg», sa den franske politisjefen Michel Gaudin. I alt er vel 2500 ungdommer arrestert.