Vakre hus, glinsende luksusbiler og en fantastisk utsikt gir strøket et anstrøk av velstand og lykke. Men midt oppe i denne idyllen utspant det seg en familietragedie som varte i årevis, skriver den østerrikske avisen Der Standard.

– I sju år skal den psykisk alvorlig syke kvinnen ha holdt sine tre døtre, som i dag er 14, 18 og 21 år, sperret inne i rekkehuset. Bare en sjelden gang fikk den yngste av dem gå en tur ut i hagen, het det på avisens nettsider mandag.

Slo alarm flere ganger

Den 53-årige moren var advokat i Linz, Østerrike, og fikk et nervøst sammenbrudd etter skilsmissen fra jentenes far. Hun fikk beholde barna, og det var meningen de skulle få hjemmeundervisning, skriver Aftonbladet. Men slik gikk det ikke.

En nabo fattet mistanke, og slo alarm flere ganger. Men først når han truet med å politianmelde myndighetene om ikke noe ble gjort, ble situasjonen tatt på alvor.

I huset fantes det ikke rennende vann, og en enslig lyspære uten skjerm var den eneste belysningen. Jentene var så avskjermede at de begynte å snakke med hverandre på et språk de hadde lagd selv.

Vil aldri bli friske

Ifølge eksperter er det fare for at jentene aldri vil bli helt friske.

— Den eldste jenten er veldig dårlig, har ingen mulighet til å bli hente seg inn igjen. Hun var ekstremt underernært, og praktisk talt anorektisk når de fant henne. Det kommer til å ta flere år før de to yngste jentene kan hente seg inn fra den fryktelige barndommen, sier jentenes terapaut Waltraud Kubelka til Times.

Moren er plassert på en rettpsykiatrisk avdeling i vente på rettsaken. I løpet av noen uker kommer saken opp, og hun er mistentk for grov mishandling og tortur, med en strafferamme på maksimalt fem år, ifølge Aftonbladet.

Myndighetene reagerte ikke

Jentenes far forsøkte gjentatte ganger å få treffe barna sine, og søkte tillatelse fra den lokale domstolen hele ni ganger. Myndighetene forsøker nå å forklare hvordan isolasjonen kunne pågå så lenge uten at de reagerte.

Affæren ble oppdaget i oktober 2005, da sosialmyndighetene endelig grep inn, men er ikke blitt offentlig kjent før nå. En verge for de to yngste jentene ber om at saken ikke gjøres til et mediesirkus lik den rundt kidnappingsofferet Natascha Kampusch.