Rundt 20 parlamentarikere fra Hamas skal også være tatt til fange av israelske soldater, under militære operasjoner på Vestbredden sent onsdag kveld og natt til torsdag.

En talsmann for det palestinske regjeringspartiet Hamas anklager Israel for å ha gått til full krig.

– De har gått til full krig for å ødelegge regjeringen, det palestinske folk og vår legitimitet, sier Ahmed Bahar som er medlem av Hamas og visepresident i den palestinske nasjonalforsamlingen.

– Vi fordømmer arrestasjonene og holder den israelske regjering ansvarlig for følgene av denne farlige aggresjonen, sier Bahar som ber verdenssamfunnet gripe inn.

Tatt av soldater Blant statsrådene som er tatt til fange er arbeidsminister Mohammed Barghouthi. Han ble tatt av israelske soldater under en operasjon i den palestinskstyrte byen Ramallah nord for Jerusalem, opplyser palestinske sikkerhetskilder.

Barghouthi tilhører Hamas men regnes som et heller ubeskrevet blad i den islamistiske organisasjonen.

Visestatsminister Nasser al-Shaher ble også tatt til fange, da israelske soldater stormet en bygning der flere palestinske statsråder oppholdt seg.

Shaher er rektor ved al-Najah-universitetet på Vestbredden, og har en doktorgrad i Midtøsten-studier fra Universitetet i Manchester i England. Han er også utdanningsminister i den palestinske regjeringen.

Stormet bygninger Religionsminister Nasser Nayef Rajoub er også blant dem som ble tatt til fange sent onsdag kveld.

Rajoub er imam i Hebron på Vestbredden og bror av Jibril Rajoub som tilhører det sekulære Fatah-partiet og er sikkerhetsrådgiver for president Mahmoud Abbas.

Israelske soldater stormet også flere bygninger i Hebron onsdag kveld, på jakt etter andre ledende Hamas-politikere, opplyser palestinske kilder.

En talskvinne for den israelske hæren bekrefter at det fant sted en militæroperasjon i Ramallah, men nekter å kommentere saken ut over dette.

REUTERS