— Mediesirkuset startet rett etter at jeg klarte å rømme og har helt klart begrenset meg på mange måter, forteller Kampusch til den østerrikske avisen Der Kurier.

— På en måte har samfunnet blitt mitt andre fengsel. Det finnes ikke et normalt liv for meg, legger 28-åringen til.

Kun 10 år gammel ble Kampusch stappet inn i en varebil av den arbeidsledige telekomingeniøren Wolfgang Priklopil på vei til skolen i Wien. Det skjedde 2. mars 1998.

Priklopil låste henne inne i et seks kvadratmeter underjordisk rom i forstaden Strasshof, ikke langt fra der Kampusch bodde sammen med sine foreldre. I løpet av de 3.096 dagene i fangenskap ble hun misbrukt flere ganger før hun klarte å rømme 23. august 2006. Den da 44 år gamle Priklopil tok sitt eget liv noen timer etter flukten.

Les også:

Behandlet som en slave

— Jeg fikk veldig lite å spise og måtte utføre hardt fysisk arbeid og fikk håret barbert av, sier Kampusch i en ny dokumentar som ble sendt på allmennkringkasteren ORF mandag.

Dokumentaren viser første gang Kampusch er tilbake i skrekkhuset, som ble gitt henne av Priklopils mor for flere år siden.

— Jeg ble tvunget til å ha på meg så lite klær som mulig for å vise at han var sjefen, og jeg kun en slave, sier hun.

Les også:

Kalt hore og løgner

I 2010 publiserte hun en selvbiografi, som ble en umiddelbar bestselger og senere omgjort til film. Publisiteten har også sine mørke sider.

— Gamle damer kommer bort til meg og prøver å slå meg eller kaller meg en hore og en løgner, forteller hun og legger til:

— Det er bare noen få øyeblikk jeg virkelig har følt meg fri i løpet av de 10 siste årene.

- Jeg har rett til å leve

I juni tapte hun en rettssak mot den tyske journalisten og tidligere politietterforsker Peter Reichard, som skrev en sjokkerende bok med nye detaljer om hva som skjedde i kjelleren i Strasshof.

I august slipper Kampusch sin andre selvbiografi for igjen fortelle hva som skjedde i fangenskapet.

— Nå begynner en fase hvor jeg vil ta mitt liv i egne hender, hvor jeg ønsker å si: Jeg har all rett til å leve!