Siden 1949 har guttunger i alle aldre svettet over limtubene mens de fiklet sammen Airfix-modeller av alt fra fly og skip til skjeletter og Julius Cæsar. Men den internasjonale skalamodellindustrien sliter tungt med konkurransen fra dataspill og annen elektronikk.

Airfix er i dag et datterselskap av Humbrol, som i sin tur er mest kjent for å lage maling og annet utstyr til modellhobbybruk. Nå er i alt 31 av Humbrols 41 ansatte sagt opp, og dermed går også Airfix en usikker framtid i møte, meldte BBC torsdag.

– Alle som var skolegutter på 1950-, 60— og 70-tallet husker Airfix-settene. Vi minnes hvordan vi nærmest badet i lim og skar oss i fingrene mens vi forsøkte å bygge dem, sier Jeremy Brook i entusiastforeningen Airfix Collectors Club til den britiske rikskringkastingen.

I den senere tiden har Airfix samarbeidet nært med franske Heller, etter at de to selskapene lenge var konkurrenter. Problemer med leveranser av Heller-produkter til Storbritannia har bidratt til de akutte problemene Airfix nå står overfor.