INGUNN RØREN ingunn.roren@bergens-tidende.no

Hjertestarteren ble stjålet fra en ambulanse utenfor legesenteret i Fana tirsdag kveld. Ambulansepersonellet var inne på senteret for å hente en pasient, og i løpet av de ni minuttene de var borte fra bilen har noen sett sitt snitt til å stjele hjertestarteren. Tyveriet skjedde mellom klokken 18.41 og 18.50.

— Det kan bli fatalt dersom noen finner denne hjertestarteren og begynner å leke med den. Den er livsfarlig i hendene på ukyndige mennesker, sier ambulanseleder Jan Helge Alvær ved Bergen Brannvesen.

Hjertestarteren koster rundt 60.000 kroner, men er verdiløs for andre enn de som driver med livreddende førstehjelp. Det er bare fire av ambulansene i Bergen som er utstyrt med hjertestarter, og nå er det bare tre igjen. De tre gjenværende befinner seg på hovedstasjonen, i Laksevåg og i Åsane.

— Det er et problem at vi nå ikke har noen hjertestarter i Fana og omegn. Det betyr at vi får lenger utrykningstid hvis noen har hjerteproblemer i dette området, og at utgangspunktet for hjertepasienten blir dårligere, sier Alvær.

Han oppfordrer på det sterkeste folk som vet hvor hjertestarteren befinner seg om å levere den tilbake.

SØKK BORTE: En hjertestarter av denne typen er blitt borte. I ukyndige hender kan den være farlig. (FOTO: RUNE SÆVIG)