Legene ved sykehuset i Boston opplyser at svulsten er ondartet.

— Under en undersøkelse av Kennedys hjerne ble det påvist en svulst i den venstre delen, opplyser Lee Schwamm og Larry Ronan, leger ved sykehuset i Boston, i en pressemelding tirsdag.

— I løpet av de siste dagene har vi foretatt en serie prøver på senator Kennedy, for å finne årsaken til hans illebefinnende. De foreløpige resultatene tyder på at anfallet skyldtes en svulst, het det videre.

Det er foreløpig ikke bestemt om 76 år gamle Kennedy skal gjennomgå behandling. Men de to legene ved sykehuset framholdt at det vanligste i slike tilfelle er å behandle pasienten med stråling og cellegift.

— Kennedy har ikke hatt flere illebefinnende. Hans allmenntilstand er god, han er oppegående og spaserer rundt på sykehuset, het det i pressemeldingen fra Boston-legene Schwamm og Ronan.

— Han er ved godt mot og full av energi, forsikret de to legene. De tilføyde at Kennedy vil bli værende på sykehuset de nærmeste dagene, men kom ikke inn på spørsmålet om han vil bli helt frisk igjen.

ALVORLIG SYK: Den demokratiske senatoren Ted Kennedy, JFKs siste gjenlevende bror, er innlagt på sykehus. Kennedy ga tidligere i år sin støtte til presidentkandidat Barack Obama.
KEVIN LAMARQUE