– Vi snakker om Finlands mest omfattende voldsetterforskninger, sier kriminalkommissær Kari Tolvanene til avisen Iltasanomat om saken mot hjemmehjelpen.

Drapene og drapsforsøkene skal ha funnet sted i årene 2004 til 2009 på flere sykehus, pleiehjem og i private hjem i Helsingfors-området. Den 58 år gamle hjemmehjelpen har sittet i varetekt siden mars.

Ofrene var ifølge finsk politi eldre kvinner og den mistenkte hjemmehjelpen skal ha forgiftet dem ved hjelp av et legemiddel.

Mange saker

Kvinnen mistenkes også for å ha forsøkt å forgifte en kollega, og etterforskes i forbindelse med opptil ti andre mistenkte tilfeller av forgiftning.

Det siste kjente tilfellet skal ha skjedd 14. mars, ifølge Hufvudstadsbladet. En kvinne i 80-årsalderen i Helsingfors, og som ble pleid av 58-åringen, skal ha fått livstruende skader av forgiftningen. Kvinnen overlevde drapsforsøket.

I 2005 fikk den mistenkte sparken på et sykehus etter at hun var blitt anklaget for mordbrann.

Politiet skal også ha mistanke om at hjemmehjelpen kan ha stjålet fra dem hun hadde omsorg for, melder Aftonbladet.

Finsk sykepleier

I en annen sak, ble en finsk sykepleier tirsdag kjent skyldig i drap med insulin. Den 27 år gamle kvinnen fra Nokia tok livet av en eldre, utviklingshemmet pasient med en overdose insulin. Drapet skjedde i Ylöjärvi for to år siden.

Den finske tingretten anser drapet som særdeles grovt ettersom offeret var en hjelpeløs, sengeliggende kvinne.

Hun skal også ha forsøkt å ta livet av en åtte måneder gammel baby med insulin.

Kvinnen var dessuten anklaget for to tilfeller av mishandling. Hun skal ha gitt utviklingshemmede pasienter legemidler som ikke hørte med til den foreskrevne medisineringen av dem. Men retten avviste å behandle disse anklagene.

Den 27 år gamle sykepleieren har anket dommen.