Minst 100 mennesker er hittil drept i krigen.

Hizbollah-geriljaens raketter har regnet over Nord-Israel etter at krigføringen begynte onsdag. Hittil har rakettene truffet så langt sør som havnebyen Haifa, og lørdag nådde rakettene helt til byen Tiberias, som er et viktig valfartssted for kristne pilegrimer.

Enkelte av Hizbollahs raketter kan antakelig nå helt til Israels finanshovedstad Tel Aviv, ifølge en israelsk militærtjenestemann.

Fire sivile israelere er blitt drept og en mengde andre såret i Hizbollahs rakettangrep, og flere tusen sivile har søkt tilflukt i bomberom. I tillegg har Hizbollah drept minst ni israelske soldater i ulike angrep siden onsdag.

Brent til døden

I Libanon er minst 87 mennesker blitt drept i israelske angrep siden konflikten begynte da Hizbollah bortførte to israelske soldater og drepte åtte andre onsdag.

Det store flertallet av de drepte i Libanon er sivile, og bare i løpet av lørdagen ble minst 30 personer drept.

Minst 17 personer ble brent til døde da et israelsk helikopter skjøt raketter mot en minibuss med lokale beboere som var i ferd med å flykte fra en landsby sør i Libanon. Åtte av de drepte var barn, melder politiet.

Israel gjennomførte også et nytt angrep på Hizbollahs leder Sayyed Hassan Nasrallahs hovedkvarter sør i Libanons hovedstad Beirut. Bygningen ble ødelagt i angrepet, men det var uvisst om Nasrallah selv ble rammet.

– Nasrallah bør be til Allah, for vi vil utslette ham ved første mulighet, advarer det israelske regjeringsmedlemmet Zeev Boim.

Flykter til fjellene

Flere tusen mennesker har flyktet fra grenseområdene i Sør-Libanon etter at Israel begynte bombeangrepene. Også i hovedstaden Beirut la tusener av mennesker på flykt, de fleste i retning mot fjellene øst for byen.

Bilene sto i kø for å fylle bensin rundt omkring i byen, og ved kontorene til det nasjonale flyselskapet Middle East Airlines hadde det samlet seg en stor folkemengde.

Mange butikker holdt stengt, men de stedene hvor det var åpent, hamstret folk mat, medisiner og andre varer.

– Vi frykter at dette er stillheten før stormen, sier Salim Hajjar i det han fyller handlesekken med matvarer, batterier og stearinlys.

Andre har bestemt seg for å ikke la seg skremme av angrepene.

– Jeg vil ikke forlate byen, og i dag skal jeg på stranda. Ingen spurte meg om tillatelse til å starte en krig! sier den lokale beboeren Caroline Saikali.