I en fjernsynstale sier han også at Hizbollah vil samarbeide med den libanesiske hæren og FN-styrker når de blir utplassert i Sør-Libanon.

Men han sier samtidig at Hizbollah har rett til å bekjempe israelske styrker, så lenge de står på libanesisk territorium. (©NTB)

FNs sikkerhetsråd vedtok i natt enstemming en FN-resolusjon om en våpenhvile i Libanon og utplassering av opptil 15.000 FN-soldater sør i landet.

FN-resolusjon 1701 krever en umiddelbar stans i krigshandlingene fra begge sider. Hizbollah må stanse alle sine angrep mot Israel, mens Israel må avslutte «offensive militære operasjoner».

Ifølge resolusjonen skal Israel trekke ut alle sine styrker av Sør-Libanon så snart som mulig etter at kampene stanser, samtidig som de libanesiske styrkene og FN-soldatene utplasseres i området.

— Dypt skuffet

USAs utenriksminister Condoleezza Rice sa til Sikkerhetsrådet at resolusjonen kan legge grunnlaget for en varig fred mellom Israel og Libanon.

Rundt 1000 libanesere og 121 israelere er drept i den fem uker lange krigen.

FNs generalsekretær Kofi Annan sier at den lange tiden det har tatt å komme til enighet har hatt en svært negativ virkning på verdens tillit til Sikkerhetsrådet.

— Jeg ville ha forsømt meg dersom jeg ikke hadde fortalt dere hvor dypt skuffet jeg er over at rådet ikke kom fram til dette på et langt tidligere tidspunkt, sa Annan like før avstemningen i rådet.

- Fortsetter offensiv

Både Israel og Libanon har signalisert at de kommer til å akseptere FN-resolusjon.

— Regjeringen vil møtes lørdag for å fatte sin beslutning, sa en libanesisk kilde sent fredag kveld.

Israels statsminister Ehud Olmert kommer søndag til å be sin regjering om å godta resolusjonen, opplyser en politisk kilde.

Men ifølge kilden kommer Israel til å fortsette den militære offensiven fram til regjeringen har akseptert resolusjonen søndag.

Olmert, forsvarsminister Amir Peretz og utenriksminister Tzipi Livni, skal ha godtatt resolusjonsutkastet etter at det ble gjort noen endringer helt på tampen av forhandlingene.

REUTERS