Demonstrasjonen i Harissa, nord for hovedstaden Beirut, samlet libanesere som er kritiske til Syrias innblanding i landets politikk, og skeptiske til den mektige Hizbollah-militsen. Flere titusen mennesker hadde møtt opp ved en maronittisk katedral i Harissa for å høre Samir Geagea, lederen for partiet LP.

– Vi er seierherrene, og likevel føler vi ikke at dette var en seier. Snarere føles det som en stor katastrofe har rammet landet vært, og vår skjebne er overlatt til vinden, sa Geagea.

Hizbollah hevder de vant en «guddommelig seier» over Israel, men Geagea peker på at over 1.200 mennesker ble drept i krigen. I tillegg ble det ødelagt verdier for mange milliarder kroner.

Libanons styrker (LP) er en tidligere militsgruppe som nå fungerer som et politisk parti i koalisjonen som dominerer regjeringen og nasjonalforsamlingen i Libanon. Geagea (53) er den eneste tidligere krigsherren i Libanon som er blitt dømt for krigsforbrytelser under borgerkrigen, og han sonet elleve år på enecelle før han ble benådet.