Stasjonen al-Manar meldte onsdag morgen at den israelske aksjonen i Baalbek var «slått tilbake». Libanesisk politi hadde tidligere opplyst at fem sivilpersoner var blitt tatt til fange i angrepet, der 11 mennesker mistet livet.

En talskvinne for den israelske hæren sa at minst tre Hizbollah-medlemmer ble tatt til fange under en operasjon i Baalbek natt til onsdag. Ingen av de israelske soldatene som deltok i operasjonen kom til skade, tilføyde talskvinnen.

Angrep

Rundt 40 raketter avfyrt fra Libanon slo ned i det nordlige Israel onsdag morgen uten å gjøre skade. Ifølge sikkerhetskilder i området ble tre libanesiske soldater drept i et israelsk flyangrep mot en militær utpost i landsbyen Sarba, 14 kilometer sørøst for byen Saida.

Flyene fløy flere ganger over utposten uten å angripe. Da soldatene trodde faren var over og kom fram, avfyrte pilotene flere raketter mot dem, opplyste talsmenn for politiet og regjeringshæren i Libanon.

Libanesiske politifolk meldte om harde kamper mellom Hizbollah og israelske styrker på bakken i de midtre delene av grenseområdet mellom Israel og Libanon. Israelerne skal først ha blitt slått tilbake fra landsbyen Meis al-Jabal, men satte så i verk et nytt angrep sørfra.

Varighet

Israels visestatsminister Shimon Peres sier at landets offensiv mot Hizbollah i Libanon kan komme til å vare i flere uker ennå. I et intervju med amerikansk fjernsyn onsdag sa Peres at han håper «det er snakk om uker og ikke måneder».

– Kan hende tar det oss en uke, kanskje tar det to. Men det er snakk om uker, mente Peres til fjernsynsselskapet PBS etter et møte med USAs nasjonale sikkerhetsrådgiver Stephen Hadley i Det hvite hus i Washington.

USAs utenriksminister Condoleezza Rice har sagt at hun håper internasjonalt diplomati kan føre til en våpenhvile i Libanon «i løpet av dager snarere enn uker». Peres’ uttalelser blir tolket som et forsøk på å dempe Rices optimisme. (©NTB)