Hizb ut-Tahrir, som har sitt skandinaviske hovedkontor i København, mener afghanerne er i sin fulle rett til å yte væpnet motstand mot fremmede soldater.

— Angrepet mot Afghanistan er et angrep på alle muslimer, sa organisasjonens talsmann Chadi Freigeh i et intervju med BT like før jul.

**Les hele intervjuet her:

Chadi Freigeh er talsmann for Hizb ut-Tahrir i Skandinavia.
HÅVARD BJELLAND

- Syk og antidemokratisk Pamfletten, som viser bildet av kister med norsk, svensk og dansk flagg, har vakt opprør i Danmark.

«Debattmøtet vil også sette fokus på plikten til væpnet motstand for muslimene i Afghanistan og omegn. Vi anser denne motstand som fullt ut legitim,» heter det i brosjyren.

Det har lenge vært diskusjon i Danmark om hvorvidt organisasjonen bør forbys. Nå dukker debatten opp igjen.

— Det er uttrykk for en syk og antidemokratisk tankegang når en organisasjon som Hizb ut-Tahrir oppfordrer til væpnet motstand. Jeg aner at det ligger en skjult trussel i det, og jeg er bekymret over at de kan påvirke unge mennesker. Jeg håper politiet går inn i saken og undersøker om det de gjør er å oppfordre til vold. Det er nemlig straffbart, sier justispolitisk talskvinne for Socialistisk Folkeparti, Karina Lorentzen, til den danske avisen BT.

Forbud Danmarks justisminister har bedt Riksadvokaten vurdere om det er grunnlag for å forby organisasjonen.

Også De Radikales justispolitiske talskvinne, Lone Dybkjær, mener at den skjulte dagsordenen er å piske opp en stemning i Danmark.

— Justisministeren må vurdere om det er i overensstemmelse med grunnloven, sier hun.

Chadi Freigeh understreker imidlertid at Hizb ut-Tahrir aldri har begått terrorangrep, og tar avstand fra vold mot sivile.

— Islamske tekster er entydige i sin fordømmelse av vold mot uskyldige sivile. Angrep kan bare rettes mot okkupasjonsstyrker og militært personell, sa han i BT-intervjuet.