New Delhi, 1996:

350 mennesker omkom da to fly kolliderte i luften nær Indias hovedstad New Delhi i november 1996. Ulykken skjedde da en saudiarabisk jumbojet og et kasakhstansk fly kolliderte i luften over en landsby, rundt 100 kilometer vest for New Delhi.

Mexico, 1995:

Fire fly fra det meksikanske luftforsvaret kolliderte i luften under feiringen av den meksikanske uavhengighetsdagen i september 1995, og seks mennesker mistet livet. Et F-5-jagerfly kolliderte med tre andre fly over et ubebodd golfbane-område utenfor Mexico by. Rett før ulykken hadde flyene passert i formasjon over hovedstaden Mexico by.

Skien, 1995:

To småfly med til sammen åtte personer om bord kolliderte i luften over Bamble 22. juni 1995. Det ene flyet mistet vingen, og styrtet. Tre barn på 10 og 11 år og den 25 år gamle flygeren omkom. Flygeren i det andre flyet klarte å ta seg tilbake til Geiteryggen i Skien med tre barn fra ferieklubben i Skien.

Trøndelag, 1989:

To F-16-fly som var ute på angrepstrening, kolliderte i luften ca. 50 kilometer vest av Ørland. I alt åtte F16 fly var ute på rutinemessig trening utenfor Ørlandet da ulykken skjedde. Flyene var delt i to grupper, og de to havarerte jagerne fløy i to ulike formasjoner. 30 år gamle Rune Hernes mistet livet i ulykken.

Salt Lake City, 1987:

I alt 10 personer ble drept da to sivile småfly kolliderte i luften over Salt Lake City i januar 1987. Et av flyene, en turbopropellmaskin med seks pendlere og to besetningsmedlemmer om bord, var på vei fra Pocatello, Idaho, til Salt Lake City da det støtte sammen med et lite øvelsesfly som nettopp hadde tatt av fra Salt Lake Citys internasjonale flyplass.

New York, 1960:

To passasjerfly kolliderte i luften over New York på grunn av en snøstorm i desember 1960. 127 passasjerer og hele besetningen mistet livet. Et av flyene falt ned i Brooklyn, hvor enda fem mennesker omkom. Den eneste som kom overlevende fra ulykken var en 11 år gammel gutt.

Kilde: Bergens Tidende og Aftenpostens arkiv