Avtalen mellom Tamiltigrene og den muslimske minoriteten regnes som et viktig grunnlag for den norsk-ledede meklingen mellom regjeringen og de tamilske opprørerne i landet.

De tamilske opprørernes organisasjon, LTTE, også kalt Tamiltigrene, har gått med på å la 100.000 muslimer få vende tilbake til sine hjem i den nordøstlige delen av Sri Lanka, ifølge det største muslimske partiet, Sri Lankas muslimske kongress.

Tamiltigrene jaget muslimene ut av det nordøstlige området for 12 år siden. Nå skal Tamiltigrene også ha bestemt seg for å slutte å kreve skatt fra muslimene i denne landsdelen.

Tamiltigrene og Sri Lankas muslimske kongress undertegnet lørdag en felles erklæring. Erklæringen skal være et første skritt mot tillitsbygging mellom de to befolkningsgruppene, før de deltar i fredssamtaler i Thailand neste måned.

Målet med den norsk-ledede fredsmeklingen på Sri Lanka er å få slutt på en av de mest langvarige konfliktene i verden. Konflikten har nå vart i nesten 20 år og krevd nærmere 70.000 menneskeliv.

(NTB)