Da Clinton fløy inn til Libya via Malta, kjempet libyske styrker fortsatt mot det som er igjen av Gaddafi-lojale soldater i diktatorens hjemby Sirte.

— Dette er Libyas øyeblikk. Dette er Libyas seier. Fremtiden tilhører dere, sa den amerikanske utenriksministeren - åtte måneder etter at det libyske folkeopprøret mot Gaddafi startet.

Henvendt til lederen for det libyske overgangsrådet, Mustafa Abdel Jalil og det nye regimets statsminister, Mahmud Jibril, roset hun dem for å ha kjempet for «rettigheten og verdigheten til et fritt folk».

— USA er stolt over å stå ved deres side i deres kamp for frihet, og vi vil fortsette å støtte dere mens denne ferden fortsetter, ved å respektere deres suverenitet og ære vårt vennskap, sa Clinton.

Clintons tur til Libya var ikke varslet på forhånd, og det er første gang siden 2008 en amerikansk minister besøker landet. Utenriksministeren advarte også mot faren for borgerkrig.

— Noe vi vet vi må jobbe for, er å forene ulike militser til et enhetlig militære som representerer det libyske folk, sa hun under pressekonferansen i Tripoli.

På spørsmål om USA vil kunne samarbeide med libyske islamister, sa hun:

— Vi vil støtte en demokratiseringsprosess som følger lov og rett, som respekterer rettighetene til kvinner og minoriteter og tillater en fri presse.

Libyas nye lederskap har tidligere fått besøk av Frankrikes president Nicolas Sarkozy og Storbritannias statsminister David Cameron.