Angrepet var ifølge irakiske kilder hevn for de to bilbombene som eksploderte i byen tirsdag. Bombene kostet 75 mennesker livet og såret 190, opplyser sykehuskilder i byen som ligger nordvest i Irak, nær grensa mot Syria.

Rasende sjiamuslimske politimenn stormet den sunnimuslimsk bydelen al-Wahda i morgentimene onsdag og åpnet ild mot folk og hus, opplyser irakiske sikkerhets— og politikilder.

– Jeg skulle ønske dere kunne komme og se alle likene. De ligger på bakken. Vi har ikke plass nok på sykehuset. Alle ble skutt i hodet. Minst 45 ble drept, forteller en av legene ved det største sykehuset i byen.

Irakiske regjeringssoldater rykket senere inn i Tal Afar og stanset politifolkene, opplyser en irakisk kilde som vil være anonym.

Ifølge en annen kilde var politifolkene ikke i tjeneste da de stormet al-Wahda, men det er uklart om de var iført uniformer.

Sjiamuslimske dødsskvadroner med nære bånd til det irakiske innenriksdepartementet, ofte bestående av medlemmer av politiet- og sikkerhetsstyrkene, har de siste årene gjennomført hundrevis av utenomrettslige henrettelser på sunnimuslimer i Bagdad og andre steder i Irak.

Internasjonale menneskerettsorganisasjoner anklager Iraks nye sjiamuslimske makthavere for å lukke øynene for drapene.