– Vi ser tydelig at Georgia ruster opp til høyere nivåer enn før konflikten i 2008, sa den russiske viseforsvarssjefen Anatolij Nogovitsyn under en pressekonferanse onsdag.

De tidligere sovjetrepublikkene Russland og Georgia utkjempet en kort krig i august i fjor. Bakgrunnen for krigsutbruddet var striden om den georgiske utbryterrepublikken Sør-Ossetia.

– Erfaring viser at hvis Georgia ruster opp, så er det kun med ett formål: aggresjon, sa Nogovitsyn.

Våpen fra USA

Viseforsvarssjefen understreker samtidig at Russland vil gjøre alt for å unngå en ny konflikt og advarer Georgias lederskap mot å begå «selvmord».

– Den politiske situasjonen har forandret seg på grunnleggende måter. Å ikke forstå dette og fortsette å handle ut fra gamle mønstre, vil ganske enkelt være et selvmordsforsøk.

En statssekretær i det russiske forsvarsdepartementet, Grigorij Karasin, mener det er USA som hjelper georgierne med å bygge opp landets militære styrker.

– Leveransene av våpen fra USA vedvarer. Dette er bekymringsfullt og vil tvinge oss til å sette i verk tilsvarende tiltak, sa Karasin onsdag.

Avviser anklagene

Da USAs visepresident Joe Biden var i Georgia i juli, stadfestet han at USA bistår det georgiske militæret. Men ifølge Biden var det kun snakk om hjelp til planlegging, opplæring og organisering – og ikke våpenleveranser.

Myndighetene i Georgia avviser de russiske påstandene om at landet er i ferd med å ruste opp.

Påstandene om opprustning er en «latterlig» løgn som er kokt i hop av russiske styresmakter for å konstruere «en myte om georgisk aggresjon», sier Eka Tkesjelasjvili i Georgias nasjonale sikkerhetsråd.

Georgia konsentrerer seg om å gjenoppbygge sin forsvarsevne, sier Tkesjelasjvili.