Bildene av det som ser ut til å være en hardt skadet eller død libysk eks-diktator gikk torsdag ettermiddag verden rundt.

Ved 15-tiden norsk tid bekreftet det libyske overgangsrådet NTC at Gadafi er død, og at bildet som har sirkulert dermed etter all sannsynlighet er ekte.— Dette er et historisk øyeblikk. Det er slutten på tyranni og et diktatur. Gaddafi har møtt sin skjebne, uttaler talsmann for NTC Abdel Hafez Ghoga ifølge nyhetsbyråer.

Den samme fotografen som er kreditert bildet av en død Gaddafi, tok bilder av stedet der Gaddafi skal ha blitt funnet; et sett betongpiper under en vei ved byen Sirte i Libya.

Grafittien som er sprayet på tunnellen lyder ifølge AFP: «Dette er stedet til rotten Gaddafi. Gud er stor».

— Liket blir nå fraktet til et hemmelig sted, av sikkerhetsgrunner, sier en annen talsmann for NTC, Mohamed Abdel Kafi, til Reuters.

NATO bekrefter bombeangrep

Ifølge de første rapportene, ble Gaddafi skutt i begge bena og hardt skadet. Ikke lenge etter ble han rapportert død, noe som senere altså ble bekreftet av overgangsrådet i Libya.

NATO har bekreftet at en konvoi ved Sirte ble bombet, men kunne ikke torsdag ettermiddag si for sikkert om dette var Gaddafis konvoi.

Den libyske immigrasjonsministeren, Ali Errishi, bekrefter nå til TV-kanalen Al Jazeera at han har snakket med styrkene som skal ha pågrepet Gaddafi.

Flere støttespillere tatt i live

Flere av Gadafis nærmeste medarbeidere skal også være tatt til fange, blant annet talsmann Moussa Ibrahim.

Ifølge Majid ble også også forsvarsministeren i Gaddafis tidligere regjering, Abu Bakr Yuni, drept under pågripelsen av Gaddafi.

Dette bekreftes av leger i Sirte.