Minst sju mennesker er funnet døde etter at uværet raste inn over øya Luzon nord i landet, og de materielle skadene er store.

Tyfonen Mirinae herjet lørdag videre i de nordlige delene av Filippinene, med en vindhastighet på over 51 meter i sekundet. Blant de døde er en mann og hans ett år gamle barn som omkom i Laguna-provinsen sør for hovedstaden Manila, opplyste tjenestemenn.

Mirinae har tvunget mer enn 105.000 mennesker til å flykte fra sine hjem, og ordfører Ariel Magcalas i byen Santa Cruz rett nord for Manila ba lørdag inntrengende om hjelp. – Vi trenger gummibåter og helikoptre, sa han.

Tyfonen river trær opp med røttene, velter master for kraftledninger og flerrer takene av hus. Ifølge redningsarbeidere er minst 50 hus ødelagt av bølger som vinden pisket opp på en innsjø i provinsen Cardona øst for Manila.

I slutten av september skapte tyfonen Ketsana store oversvømmelser i områdene rundt Manila, og i begynnelsen av oktober ble Filippinene rammet av uværet Parma. Mer enn 800 mennesker omkom i disse to tyfonene.