— Det er kraftig strøm i elven, og selv om de kan ha begynt i et rolig område, så kan det plutselig bli svært strie strømmer. Dersom de ikke er lokalkjente, så vet de ikke dette, sier Farde Olsen, daglig leder og førstebetjent ved politistasjonen i Søndre Strømfjord til Aftenbladet.no.

Politiet har nå lett siden søndag etter de tre som var på Grønland for å fiske; Jonas Reiestad (31), Tormod Aniksdal (24) og Magnar Haarr (24). Aniksdal ble bekreftet omkommet tirsdag kveld.

Tror de ville krysse elven Det var mandag kveld politiet fant flåten de tre etter all sannsynlighet har brukt for å komme seg nedover elven. Ikke langt fra flåten fant redningsmannskapet også ryggsekker og en omkommet person. De tre håbuene var på fisketur i seks dager, og ble meldt savnet lørdag, etter at de ikke ankom avtalt sted fredag kveld. Dalen ligger på vestsiden av Grønland, like ved Søndre Strømfjord (Kangerlussuaq).

— Ting tyder på at de savnede har forsøkt å krysse eller ta seg ned elven på denne, og at det har gått galt, sier Farde Olsen, daglig leder og førstebetjent ved politistasjonen i til Aftenbladet.

Etter all sannsynlighet har de tre brukt sine tre luftmadrasser, og festet de sammen ved hjelp av pinner de har funnet og tau de har hatt med seg. Politiet jobber nå ut fra teorien om at de har brukt denne farkosten for å enten krysse elven, eller for å komme seg raskt ned mot elvemunningen for å nå avtalen fredag. Det er ikke mobilforhold i området, og mennene hadde ikke med seg satelittelefon.

Pessimistisk politi - Vi er mye mer bekymret nå enn vi var mandag. Vi anser muligheten for å finne de to siste i live som svært liten, sier førstebetjent Olsen til Aftenbladet.

Hundepatruljer fra tre ulike politidistrikt på Vest-Grønland var involvert i søket tirsdag, men dette var resultatløst etter nok en lang letedag.

Tirsdag ble det gjort søk med tre hundpatruljer i dalen, men også dette var resultatløst. Det er to norske piloter som sitter ved spakene på de to helikoptrene.