- Kvinner er så lette å hjernevaske, sier John Minger (68), med en liten latter.

Han forsøker å forklare hvorfor alle kvinnene i familien hans, hans tre døtre og konen, skal stemme på president Barack Obama.

Selv skal han stemme på Mitt Romney. Det skal også hans sønn og svigersønn.

Datteren Cathy Minger (39) har en annen forklaring:

- Menn er så enkle i hodet. De tenker bare på seg selv.

Kvinneproblemet

John Minger og familien hans bor i den staten mange tror kommer til å avgjøre dette valget, nemlig Ohio. Og ikke nok med det, de bor i Hamilton County, som er «vippekommune» i vippestaten og et av de stedene ekspertene følger aller tettest. Ikke minst følger de unge kvinner i disse områdene. De kan nemlig bli helt avgjørende neste tirsdag.

- Vi blir vel kanskje litt mer enn gjennomsnittet interessert i politikk, på grunn av stedet vi bor. Jeg var i Tennessee nylig, og ble forbauset over at jeg ikke så en eneste annonse på TV for kandidatene. Her går de i ett bankende kjør, vi blir pepret, sier Vanessa Weiss (29).

Livredd for en ny Bush

Vanessa, Cathy og den tredje søsteren, Tracy Roblero (34) har alle tenkt å stemme på Obama.

- Jeg ble ihuga demokrat etter at Bush kom til makten, og gjorde så utrolig mye skade på så kort tid. Jeg er livredd for at vi skal havne tilbake der. Det er det som kommer til å skje med Romney, skjønner dere ikke det? Dere er gale! roper hun til faren John og svogeren Chris Weiss, en annen Romney-supporter.

Mennene rister på hodet. De liker ikke Obama, og sier de vil kaste sin stemme like mye mot presidenten som for Romney:

- Han har ikke klart å få til noen ting. Romney er en businessmann og kan få oss ut av uføret, sier Chris.

Kjønnsskillet

På kartet over valget i Ohio i 2008 er det et hav av rødt med noen få blå prikker. Det røde representerer kommuner som stemte på John McCain, mens de blå prikkene er kommunene som valgte Obama. Når Obama likevel vant staten, er det fordi han tok de folkerike forstadskommunene rundt de store byene, som her i Hamilton County utenfor Cincinnati.

Og han gjorde det ved å overbevise kvinner. Derfor er det nettopp disse stedene at slaget står nå de siste dagene.

Snudde på 70-tallet

Kjønnsskillet i amerikansk politikk begynte å gjøre seg gjeldende på 70-tallet, spesielt på grunn av abortsaken. Flertallet av kvinner har stemt på demokratiske kandidater siden 1980.

I år så det lenge ut som om dette skulle bli Mitt Romneys bane, og at Obama ville vinne de kvinnelige velgerne med historisk stor margin. Det hjalp ikke at noen av Romneys partifeller har kommet med uheldige uttalelser om voldtekt — blant annet sa en senatorkandidat nylig at uønsket graviditet etter voldtekt var Guds vilje.

Uklart bilde

Etter den første katastrofale debatten i Colorado begynte imidlertid flere menings- målinger å vise en utjevning mellom de to kandidatenes kvinnetekke. De siste måling-ene har vært motstridende, og gir ikke noe klart bilde av hvorvidt Romney har eliminert Obamas kvinnefordel. Dersom Romney skal ha noen sjanse tirsdag, er han avhengig av at kjønnsskillet ikke blir for stort.

Men det blir ikke i damene i familien Minger som gir ham den sjansen.

- Vi er sikre Obama-velgere på vår hals, sier Cathy.

- Romney er ikke noe alternativ.

Mer tid

Velgerne må ha tålmodighet med presidenten, mener søstrene.

- Jeg kjenner veldig mange som skal stemme på ham, som mener han trenger mer tid, sier Vanessa. Hun jobber med boligtaksering.

- Folk forstår at det var veldig mye å rydde opp i. Det har så vidt begynt å bli bedre, for eksempel i boligmarkedet som jeg kjenner godt. Men for å komme på rett kjøl, må han få fred til å gjøre jobben sin.

Cathy er opptatt av helsereformen, og mener motstanden mot den baserer seg på uvitenhet.

- Jeg vet om flere som virkelig kunne trenge den - som i dag mangler forsikring og er syke. Likevel stemmer de mot sine egne interesser. Det er vanskelig å forstå, sier Cathy.

Tenker mest på økonomien

Hun trenger ikke se lenger enn til faren John. Han er på Medicare, og vil ikke at ordningen skal privatiseres, slik Romney og hans makker Paul Ryan har foreslått. Men han vil stemme på republikanerne likevel.

- Jeg ønsker å bevare Medicare slik det er. Men økonomien er det viktigste, jeg kan ikke bare tenke på meg selv, sier pensjonisten.