Et voldsomt uvær har rammet de nordlige delene av Spania og de sørlige delene av Frankrike. Fire barn mistet livet da en idrettshall raste sammen nordøst i Spania.

Rundt en halv million husholdninger har mistet strømmen i uværet i det sørvestlige Frankrike. Flyplassene i Bordeaux, Biarritz, Pau og Toulouse måtte stenges for trafikk, og flere veier og bruer ble stengt på grunn av uværet.

Meteorologene meldte om vind med en hastighet på opptil 48 sekundmeter i kastene langs kysten sørvest i Frankrike, og innbyggerne i området ble bedt om å holde seg innendørs.

Idrettshall Mellom 20 og 30 ungdommer befant seg inne i hallen i Sant Boi de Llobregat, ikke langt fra Barcelona, da ulykken skjedde lørdag. Foruten de fire barna som mistet livet, ble ni personer ble skadd i ulykken, melder redningstjenesten.

– Vi hørte et voldsomt brak, og vi tenkte at et tre hadde falt ned over taket, men da vi kom dit, hadde taket blåst av og veggene falt inn, sier José Antonio Godina, en av foreldrene til barna som var i bygningen, til avisa El Mundo.

Fire personer har mistet livet da trær blåste over ende og vegger raste sammen i uværet andre steder nord i Spania. I Frankrike mistet én person livet da et tre blåste ned over en bil.

Også deler av Tyskland og Sveits ble fredag kveld og natt til lørdag rammet av uvær. I den sørtyske delstaten Baden-Württemberg mistet en 70 år gammel mann livet da han ble truffet av en låvedør som ble revet av hengslene.

Redningsarbeidere er på plass etter at taket på en idrettshall i Spania raste sammen. Fire barn omkom. FOTO: REUTERS / Albert Gea / SCANPIX
ALBERT GEA

Skogbrann I La Nucia utenfor Benidorm i Spania er boligområder truet av skogbrann. Mange nordmenn bor i området, og politiet var lørdag i gang med å evakuere boligområdene som ligger nærmest skogen ved fjellet Puig Cambana, melder Spaniaavisen.no. Boligområdene er truet av både flammene og røyken fra skogbrannen, og den kraftige vinden i området gjør slukningsarbeidet vanskelig.

– Politiet kjørte rundt med ropert og sirenes og ba folk evakuere. Vi kom oss unna i siste liten. Da vi kjørte, var flammene bare 50 meter fra huset vårt. På veien vekk var vi plutselig nesten midt oppi ilden, og flammene slikket rundt hjulene på bilen vår. Vi måtte snu og ta en annen vei, sier Tom Bjørnø, som bor i området med sin samboer og datter, til Dagbladet.no.

ALBERT GEA
KNUST AV SORG: Pårørende etter idrettshalltrageidien bryter ut i gråt.
ALBERT GEA