ARILD JAKOBSENKatmandu

— Vi er i rute med formalitetene overfor myndighetene her i Nepal, og tror ikke at hjemreisen skal bli forsinket i forhold til at Berg skal komme hjem i løpet av helgen ,sier ambassadør Ingrid Ofstad ved den norske ambassaden her i Kathmandu.

Oppholdstillatelsen til Trond Berg er for lengst gått ut, og det nepalske fremmedpoliti må ha tid til å behandle saken om utreise. Selv om Berg i realiteten blir utvist av Nepal etter dommen for ulovlig misjonering, må nepalske myndigheter ha en viss tid for å gi han utreisevisa.

Trond Bergs advokat Sudheer Shrestha har ennå ikke levert domspremissene til den norske ambassaden.

— Vi vil få dommen på nepali, og må deretter selv få den oversatt, sier Ingrid Ofstad. Men slikt tar tid i Nepal. Men Trond Berg er dømt på den ene tiltalepunktet som omhandler hans besittelse av litteratur som retten mener var ment å brukes til omvendelse. For dette fikk han altså 3 måneder og 20 dager i nepalsk fengsel. Retten i landsbyen Rajbiraj kunne imidlertid ikke finne bevis for at den norske misjonæren hadde prøvd å lokke hinduer over til kristendommen ved hjelp av penger.

I går dro ambassadesekretær Ola Jenssen til fengslet med en lokal fotograf for å ta nye passbilder av Trond Berg, som nå ligger i bunka til det nepalske fremmedpolitiet.

Bare de kan nå forsinke Trond Bergs hemmelige hjemreise.