Aten: Kuttprogrammet kombinerer skatteøkninger med utgiftskutt. Det inkluderer en momsøkning på to prosentpoeng til 21 prosent, kutt i pensjonene og kutt i feriepengene til offentlig ansatte.

Programmet er det tredje nedskjæringsprogrammet på tre måneder og kommer som følge av krav fra EU om nye kutt som betingelse for å få hjelp.

Finanspolitisk storm

Hellas har vært i sentrum at en finanspolitisk storm etter at det kom for en dag at budsjettunderskuddet var dobbelt så stort som tidligere meldt, og fire ganger så høyt som det som er tillatt i eurosonen.

Hellas sliter også med å overbevise EU og skeptiske markeder om at de er i stand til å betjene den enorme gjelden på 2400 milliarder kroner, dobbelt så mye som eurosonen aksepterer.

Krigslignende krise

Statsminister George Papandreou sa tirsdag at landet befinner seg i en krigslignende krise og risikerer konkurs om ikke nok gjøres. Han besøker Berlin fredag og Paris søndag for å sikre EUs støtte.

500 pensjonister marsjerte onsdag til finansdepartementet for å protestere mot tiltakene, offentlige ansatte planla en demonstrasjon, taxisjåfører streiket og den kommunistiske landsorganisasjonen arrangerer protestmøte senere på dagen.

Men meningsmålingene viser at et flertall støtter regjeringens forsøk på å redde økonomien.

STATSMINISTER George Papandreou må gå hardt til verks i forsøket på å få orden på gresk økonomi.
JOHN KOLESIDIS