Det to måneder lange dramaet 700 meter under bakken i Chile har fanget oppmerksomheten til en hel verden.

Og bildene av jubelscenene som utspant seg etter hvert som en etter en av gruvearbeiderne ble reddet opp fra gruvedypet onsdag gikk live på TV-kanaler fra Nord-Amerika til Europa og Midt-Østen, skriver Aftenposten.no.

Pave Benedikt kom med en uttalelse på spansk der han sa at stoler på at Guds godhet vil redde mennene.

Hilsen fra Obama

Irans statlige TV-kanal fulgte utviklingen i og utenfor gruven ved Copiapo nord i Chile fram til president Mahmoud Ahmadinejad ankom Libanon for sitt første statsbesøk her.

Også USAs president fulgte den historiske redningsaksjonen, og kom med sine lykkeønskninger før arbeidet med å hente opp de 33 mennene startet klokken natt til onsdag norsk tid.

— Våre tanker og bønner går til de modige gruvearbeiderne, deres familier, og til mennene og kvinnene som jobber så hardt for å redde dem, sa Obama.

— Redningsarbeidet er langt fra over, og det gjenstår vanskelige arbeidsoppgaver, så vi ber om at mennene i gruven vil bli bragt i sikkerhet opp til bakken, og at de snart vil være sammen med sine familier igjen, sa den amerikanske presidenten.

Se video: Her er Florencio endelig trygg Etter hvert som de bringes opp på bakken, blir gruvearbeiderne fraktet til nærmeste sykehus for helsesjekk. Her starter også jobben med å forberede dem på hva som venter dem de neste månedene.

Siden det første livstegnet fra gruvarbeiderne kom på en lapp som ble sendt opp til bakken 22. august , har de og deres familier hatt søkelys på seg på en måte de aldri hadde forventet.

Detaljer om deres kjærlighetsliv og mentale og fysiske helse har blitt omtalt i media verden over. Og medieoppmerksomheten vil heller ikke avta selv om de nå hentes opp fra dypet.

Se video: Han varslet verden om at de var i live Vil høre historien deres

Nå venter lesere og TV-seere over på å høre historiene om hva som har skjedd nede i gruven, og hvordan de har klart å overleve i over to måneder fanget 700 meter under bakken.

Mario Sepulveda, den andre gruvearbeideren som ble reddet opp, har blitt spådd en lysende TV-karriere etter at hans videobeskjeder har engasjert hele den chilenske befolkningen.

Tilbudene har allerede strømmet på til mange av mennene, med invitasjoner til alt fra luksusferier til TV-show, og tilbud om bok— og filmavtaler.

Men da han lot seg intervjue av den statlige TV-kanalen kort tid etter at han var kommet trygt opp fra gruven onsdag, mens han satt sammen med sin kone og datter, avfeide 4å-åringen at han hadde slike planer.

— Det eneste jeg vil be om, er at dere ikke behandler meg som en artist eller en journalist, men som en gruvearbeider. Jeg ble født som en gruvearbeider, og jeg skal dø som en gruvearbeider, sa Sepulveda.